Recuperare medicala Lokomat!

Lokomatul este terapia de mers pe bandă, pentru a ajuta oamenii să-și îmbunătăţească capacitatea de a merge, după o invaliditate cauzată de leziuni ale măduvei spinării sau afecţiunilor neurologice. Este o terapie de mers pe jos robotizata (esti susținut de un ham și picioarele îți sunt fixate în orteze, fixate prin chingi).

Scopul principal al terapiei  de mers robot-asistată este de a recâştiga sau de a îmbunătăţi capacitatea de a merge. Dupa cum știți acum ceva timp în urmă am avut parte de un tratament de 12 sedințe,  asta datorită unui medic  mare din spitalul Baile Felix. l. În picioare pe locomat parcă m-a readus la viață, de mult am uitat ce înalta sunt, am fost încantată să mă admir în oglindă. Am fost încantatî, atât pe plan psihic, cât și fizic (fiecare mușchi a fost lucrat).  Reacția mea după prima ședință,  când mă pregăteau să mă așeze pe scaun a fost: „Nu mai vreau pe el!” Sus vizezi… iar când revii jos te lovești de realitate. Sper din tot sufletul să mai am parte de o astfel de serie de recuperare.

Bookmark and Share
Acest articol a fost publicat în Recuperare, Strangere fonduri. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Recuperare medicala Lokomat!

  1. Irina Ursu spune:

    Buna , din intamplare am picat pe blogul tau .Am avut norocul sa te cunosc in una din internarile tale la INRMFB in anul 2011 , eu eram rezidenta doamnei dr Poenaru , nu stiu daca ti mai amintesti de mine. Sper ca esti bine , si ca evoluezi chiar daca pasii sunt mici dar destul de importanti.Momentan eu sunt in Franta imi continui rezidentiatul si ma doare cand vad ca aici pacientii stau si cu anii in spital si fac recuperare si la noi nu exista posibilitatea asta :(…poate ai timp si -mi dai de veste despre tine , cum te simti ? ce ai mai ‘castigat’? Pe curand..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *